Приједлог буџета за 2021. годину који износи 974.200.500 КМ, биће разматран по хитном поступку на сједници Скупштине Кантона Сарајево која је управо почела. Посланици ће по хитној процедури разматрати и Приједлог закона о извршењу буџета КС за 2021. године.

Шеф Клуба Странке демократске акције (СДА) Махир Девић оштро се успротивио усвајању буџета по хитној процедури, истакнувши да је процедура за доношење буџета врло јасно дефинисана те да не постоји колегиј који може на такав начин предложити буџет.

Предложио је да се данас на сједници разматра нацрт, а не приједлог буџета и да се јавна расправа скрати на седам дана умјесто 15 дана, што је скупштинска већина одбила.

Такође, посланик СДА Мирза Челик тражио је да се Приједлог буџета не разматра по хитној процедури како би се одржала јавна расправа.

Посланици Скупштине данас ће разматрати и Приједлог резолуције о превенцији и сузбијању узнемиравања на основу пола и сексуалног узнемиравања и насиља у Кантону Сарајево којег је предложио Клуб посланика Наше странке.

Посланик СДА Харис Захирагић предложио је иницијативу да се сједнице Скупштине КС одржавају уживо, али скупштинска већина је одбила и тај приједлог. Истакао је како ће, уколико та иницијатива не буде подржана, колеге из Клуба СДА предложити да се посланицима смањи плата за 50 одсто док се ради онлајн.