У Унско-санском кантону, гдје је данас потврђен и пети случај заразе коронавирусом, на снагу је ступио полицијски час у периоду од 18.00 до 05.00 часова ујутро. Из Управе полиције УСК су истакли да грађани углавном поштују наредбе, те да полицијских интервенција није било много.

“Међутим имали смо неодговорних појединаца, на подручју УСК 12 особа која су прекршили ове наредбе и према њима су подузети поступци у складу са јавним редом и миром УСК”, изјавио је портпарол Управе полиције УСК Але Шиљдедић.

А Унско-сански кантон је данас добио и буџет за ову годину. Због новонастале ситуације са пандемијом коронавируса сазвана је ванредна сједница Скупштине како би се усвојио најважнији финанцијски документ кантона. Подсјећамо, буџет је на дневном реду сједнице Скупштине био и прије двије седмице, али није било већине.

“Ово је оквир колико је он реалан, колико ћемо бити у могућности да реализирамо многе ствари, с обзиром на економску кризу која слиједи након коронавируса. ми ћемо бити задовољни уколико будемо имали за плате за буџетске кориснике, остало ћемо усмјерити привреди, пољопривреди и санацији посљедица од коронавируса”, рекао је Аган Бунић, независни заступник у Скупштини УСК.

За буџет нису гласали из СДА. Разлог је, кажу, неусвајање њиховог амандмана који је предвиђао издвајање 6 милиона марака интервентних средстава за здравство, привреду и пољопривреду.

С друге стране, из Владе УСК кажу да су повећали износ средства за привреду, пољопривреду и здравство. Премијер каже да плате радницима нису упитне.

И док се сви у Крајини боре против ширења коронавируса, још није ријешен проблем миграната који немају смјештај. У наредним данима би се сви они требали измјестити на Липу. За БХРТ је потврђено да је синоћ у кампу Мирал у Великој Кладуши преминуо један од миграната. На захтјев Тужилаштва УСК и његов је узорак послан на тестирање на Универзитетски клинички центар у Сарајеву. Био је негативан на коронавирус.