Полицији у Билећи пријављено је да је лице чији су иницијали М.З. из Билеће одређен временски период слао узнемирајуће поруке једном малољетном лицу, саопштено је јутрос из Полицијске управе Требиње.

Требињска полиција, како наводе, заједно са Одјељењем за високотехнолошки криминалитет МУП-а РС спроводи мјере и радње које је наложило Окружно јавно тужилаштво у Требињу с циљем доказивања кривичних дјела из групе кривична дјела сексуалног злостављања и искориштавања дјетета.

Билећка полиција обавијестила је и Окружно јавно тужилаштво у Требињу и о пријави наношења тјелесних повреда лицу чији су иницијали М.З.

У оба случаја полицијски службеници реализују активности из своје надлежности да би утврдили тачне околности догађаја.

О свим резултатима јавност ће бити благовремено обавијештена, поручили су из Полицијске управе Требиње.

Алтернативна телевизија јавила је синоћ да је случај дјечије порнографије у Билећи у којој је младић (24) позивао дванаестогодишњу дјевојчицу на сексуални однос предмет истраге коју води полиција из Требиња у сарадњи са Одјељењем за високотехнолошки криминалитет МУП-а Републике Српске.

Према сазнањима АТВ-а, отац дјевојчице из Билеће открио је поруке у кћеркином телефону, које јој је посредством “вибера” упућивао М.З.(24) из Билеће.

У порукама двадесетчетворогодишњак позива дјевојчицу на сексуални однос, а упутио јој је бројне поруке и слике експлицитног садржаја. Пронађено је више од 60 различитих порука које је мушкарац упућивао дјевојчици дужи период, наводи АТВ.

Исти извор додаје да је отац малољетнице, након што је открио гнусан садржај, претукао М.З.