Влада Брчко дистрикта БиХ усвојила је измјене Правилника о начину и увјетима потицаја у пољопривредној производњи за 2020. годину.

Предстојник Одјела за пољопривреду, шумарство и водно господарство Владе Брчко дистрикта БиХ Перица Бургић казао је да се измјене односе на рокове подношења захтјева за одређене производње.

“Правилник се у суштини није мијењао. Усвојили смо само измјене које се односе на рокове подношења захтјева за одређене производње јер је многим производњама истекао рок за подношење потицаја због касног усвајања Правилника. Данас смо донијели одлуку да се сви ти захтјеви, за све врсте производње, могу поднијети до 25. просинца ове године. Пољопривредни произвођачи који су морали пријавити своје производње до 30. и 31. рујна не морају журити јер, како сам споменуо, ти су рокови помјерени и имају довољно времена да поднесу захтјеве”, нагласио је Бургић.

Он је истакнуо да се Одјел припремио за пријам захтјева и да се бројеви почињу дијелити од 28. рујна, а од 30. рујна почет ће се и с пријемом захтјева за пољопривредну производњу.

“Потрудит ћемо се да захтјеви за потицај свих оних који их поднесу буду брзо и учинковито рјешавани како би могли у једном разумном року очекивати и исплату”, нагласио је Бургић, приопћила је Влада Дистрикта.