Представници Агенције за унапређење страних инвестиција (ФИПА) у Босни и Херцеговини и Привредне коморе Истанбула договорили су да досадашња добра сарадња на привредном плану буде настављена и у будућности, а посебан фокус ће бити стављен на пројекте производње пилећег меса и логистичке центре.

Директор ФИПА-е Милица Марковић у разговору с предсједником Привредне коморе Истанбула Шекибом Авдагићем договорила је наставак сарадње на интензивнијем и ефактнијем промовисању Босне и Херцеговине и инвестицијских пројеката чланицама Привредне коморе Истанбула.

Током разговора са замјеником извршног директора “WAIPA-e” Исмаилом Ерсахином договорена је организација заједничке манифестације која ће бити посвећена привредном опоравку региона Западног Балкана након пандемије, те искуствима и изазовима у привлачењу директних страних инвестиција и оптималној употреби Програма постинвестицијске подршке у процесу привлачења директних страних улагања.

Привредна комора Истанбула је највећа привредна комора у Турској и једна од три највеће коморе у свијету која окупља 420.000 фирми чланица. Основана је давне 1882. године, још у вријеме Османског царства.
Комора представља све привредне секторе који су заступљени на простору Истанбула и дјелују под њеним окриљем, од цвјећарства и грађевинарства преко аутомобилске индустрије и осигуравајућих кућа до здравства и графичке индустрије.