У Требињу протест упозорења борачке популације. Упутили су захтјеве властима, у којима траже да борци буду испоштовани према закону, те да демобилизирани борци и дјеца погинулих бораца буду запослени. Протесте требињске борачке организације, подржали су и борци из регије.

У Републици Српској на Заводу за запошљавање још увијек се налази 11 хиљада незапослених бораца, око 1500 дјеце погинулих борааца који немају посао.Борци захтјевају да се они запосле.

Горан Шеховац, предсједник Скупштине “Илиџански борац” Источно Сарајево

Ако нема пара у РС, нема ни зашта, нема ни за борце,. Мислим да пара има да нас власт, висока политика, нећу именовати никога, за мене су сви исти ,зато што морају да изнађу средства, пара има, дадну паре за разне глупости, а немају паре да запосле борце.

Борци траже од представника власти да се борачки и инвалидкси додаци повећају и да се редовно исплаћују. Траже да борачке организације буду удружења од посебног значаја, али и ванредну сједницу НС РС.

Дејан Бодирога, предсједник Борачке организације Града Требиња

Тражимо да се сазове та тематска ванредна скупштина Републике Српске јер видимо да се сазива свако мало из разних разлога, па може да се једном сазове због рјешавања борачких питања.

Слободан Илић, координатор борачких организација Источне Херцеговине

И по мени је фарса да се позивају на запошљавање борци који имају 50 или 60 година. Зато смо ми једногласно донијели закључлак да се свим демобилисаним борцима, поготову незапосленим, обезбиједи мјесечни борачки додатак.

Борци захтијевају да се до 21. септембра ријеше сви захтјеви борачке популације, или ће доћи до масовних протеста.

Горан Шеховац, предсједник Скупштине “Илиџански борац” Источно Сарајево

Ово је задњи тренутак ,ја вам гарантујем главом, немој да мисле да лажемо, изаћемо на улице. Какви ћепротести бити ,то ће зависти од НС РС и Владе РС како и на који начин ће усвојити ове закључке што смо ми донијели овдје

Посебан осврт је на тзв “Ствараоце РС”, гдје борци траже да се, по њима, та срамна одлука о плаћању политичара за вријеме рата, одмах укине. Неки политичари су већ повукли своје потписе са уговора да се исплати 15 милиона марака посланицима првог сазива НСРС.