У многим дијеловима свијета настављени су протести против израелских напада на Ал-Аксу и Палестинце у источном Ал-Кудсу (Јерусалему) и у Појасу Газе.

Њемачка: У Берлину протест подршке Палестини

Међу европским градовима у којима су одржани протести, поред Мадрида, Брисела и Лондона, нашао се и главни град Њемачке, Берлин.

Демонстранти су том приликом ходали улицама Берлина истичући заставе Палестине, али и Турске. Протестима су се придружили људи свих старосних група, а подузете су и високе мјере сигурности.

У Холандији протести због израелских напада на Палестину

У Хагу, у Холандији одржани су протести због израелских напада на Ал-Аксу, те Палестинце у источном Ал-Кудсу и Појасу Газе.

На протестима испред зграде холандског парламента и на тргу Малиевелд окупили су се бројни грађани турског и палестинског поријекла.

Демонстранти су том приликом истакли транспаренте на којима је писало ”Слободна Палестина, Слободна Газа, солидаришемо се с Палестинцима“, ”Кудс је исламски“, ”Слобода за Палестину”, ”Зауставите тероризирање Палестине”, ”Ратни је злочин красти државу” и томе слично.

У Шведској и Швицарској протести због израелских напада на Палестину

У Шведској и Швицарској одржани су протести због израелских напада на источни Ал-Кудс (Јерусалем) и Газу.

Међу европским градовима у којима су одржани протести подршке Палестини, поред Мадрида, Лондона, Брисела, Берлина, Келна, налазе се и Стоцкхолм, Женева и Цирих.

Демонстрације у Шведској су организиране након позива на друштвеној мрежи, а бројни грађани окупили су се испред амбасаде Палестине у Штокхолму.

Окупљени су истицали заставе Палестине и узвикивали слогане ”Селам Кудсу, наставак отпора”, ”Убицо Израелу, губи се из Палестине“, ”Бојкот Израела”, ”Ал-Акса је наша част” и томе слично.

У Мадриду и Бриселу одржани протести због израелских напада

У центру Мадрида организирани масовни протести због израелских напада на Газу и Ал-Аксу.

Стотине демонстраната окупиле су се у подне у центру главног града Шпаније и кренули у протестну шетњу. Демонстранти у Мадриду траже да се зауставе израелски напади, оконча израелска окупација и вишедеценијско угњетавање Палестинаца.

Хиљаде демонстраната окупиле су се и на протестима Бриселу, главном граду Белгије, који су организирани поводом израелских напада и обиљежавања 73. годишњице почетка прогона палестинског народа на Блиском истоку.​​​​​​​

У Лондону се одржавају протести због израелских напада на Газу и Ал-Аксу

У центру Лондона данас су организирани масовни протести због израелских напада на Газу и Ал-Аксу.

Хиљаде демонстраната окупиле су се у подне у Хајд Парку и протестном шетњом кренули ка израелској амбасади у Лондону.

“Терорист Израел“ и “Стоп, етничком чишћењу“ поруке су које су демонстранти истакли на транспарентима.

У Аустралији протести због израелских напада на Палестинце

У Мелурну и Сиднеју, у Аустралији одржани су протести због израелских напада на Ал-Аксу и Палестинце.

Неколико хиљада људи окупило се у Сиднеју и Мелбурну како би осудили израелске нападе и затражили њихов прекид.

На протестима су истицане заставе Турске и Палестине те транспаренти на којима је писало ”Слободна Палестина, Слободна Газа”, ”Зауставите израелске нападе”, ”Напоље Израел”, ”Стиди се Израелу” и томе слично.

У Јапану одржан протест подршке Палестини

Монах јапанског будистичког храма Нипонзан Миохоји Сатоу поручио је да израелско руководство не може извојевати успјех убијајући Палестинце и отимајући њихову земљу.

У Токију су одржани протести подршке Палестини насупрот израелских напада. Скуп су организирале невладине организације, а подржали су га и будистички монаси и Кршћанска мрежа за мир. Демонстранти су носили заставе Палестине, Египта, Пакистана, Јапана и Турске.

Демонстранти су протестном шетњом препјешачили неколико километара дуж улица у Токију, а међу њима су били и времешни монаси у традиционалним будистичким одорама.