У петак почиње Прољетно издање Сарајево Филм Фестивала (СФФ), које ће се одржавати онлајн од 9. до 17. априла.

Пријавом на ondemand.kinomeetingpoint.ba публика ће имати прилику гледати најновија филмска остварења са посљедњих издања филмских фестивала у Кану, Берлину и Венецији те два ремастеризована југославенска класика.

Уз филмове као бонус садржај биће доступни и интервјуи са неким од аутора филмова. Класици југославенског филма Пуриша Ђорђевић и Срђан Карановић у ексклузивним једносатним интервјуима говоре о животу и раду, с нагласком на својим филмовима “Павле Павловић” и “Мирис пољског цвећа”, који ће бити приказани на Прољетном издању Сарајево Филм Фестивала.

Улазнице/кодови за гледање филмова су у продаји, а како су навели организатори цијена појединачног кода за гледање филма је осам конвертибилних марака (КМ).

Цијена пакета за свих девет филмова у програму је 50 КМ. У пакет улази пет играних филмова: “Крвне везе”, “Млади китоловац”, “Нови поредак”, “Слуге режима”, “Смрт филма, а и мог оца”; два документарна: “Једна од нас” и “Мала дјевојчица” и два југославенска класика: “Павле Павловић” и “Мирис пољског цвећа”.

Након куповине, односно на датум који је назначен на сваком филму, филм ће бити доступан за гледање. Након што гледаоци започну гледање први пут, имају 48 сати да одгледају филм. Филм је могуће стопирати, гледати од почетка или наставити гледање од тренутка на којем се филм зауставио, истакли су из Сарајево Филм Фестивала.