У дворани Луткарског казалишта Мостар, у петак, 27. студенога у 18 сати и у суботу, 28. студенога у 11 сати играт ће се представа “Пуна врећа жеља”, рађена по тексту Мире Гаврана и режији Ивана Кристијана Мајића.

“Пуна врећа жеља” је настала у склопу пројекта „IRENE: lnterregional Renewable & ENErgy efficiency network” одобреног из Програма прекограничне сурадње Хрватска – Босна и Херцеговина – Црна Гора ‪2014.- 2020.

Ријеч је о представи која за циљ има развијање свијести о заштити околиша и очувању природе.

“У шуми, која је дом животињама, све је више смећа. Медо и Зеко навикли су се већ на живот у своме прљавом дому, па су се чак почели и веселити сметларском камиону који у шуми истовара смеће – јер тамо лако проналазе храну, остатке медењака и мркве! Нјихова пријатељица, дјевојчица Ирена, долази у шуму с пецаљком у руци, како би уловила златну рибицу. И животиње се укључују у лов на рибицу, јер сватко за њу има једну жељу, коју би хтио да му се обистини. Како вријеме одмиче, жеља је све више, пуно, пуно више од оне познате три колико за своју слободу испуњава рибица. Умјесто пуне вреће остварених жеља Медо, Зеко и Ирена открит ће да нису све жеље једнаке и да се само за оне праве исплати потрудити”, наводи се у опису представе.

У представи играју: Анела Планинић, Тибор Ореч и Иван Невјестић. Представа је пригодна за дјецу од 3 године.

Из Луткарскога казалишта моле све посјетитеље да поштују епидемиолошке мјере при посјети казалишту које су објављене на њиховим друштвеним мрежама и на улазу у дворану: обавезно ношење заштитних маски, дезинфекција руку при уласку као и остале мјере превентивне заштите.

Будући да је број посјетитеља ограничен моле се посјетитељи да осигурају своје мјесто резервацијом на број телефона ‪036 314 893 сваки радни дан од 9 до 14 сати или путем службене фејсбук странице такођер сваки радни дан од 9 до 14 сати.