Три лица из Приједора и по једно лице из Добоја и Градишке осумњичена су за три кривична дјела којима је приједорској пословној јединици фирме за доставу брзом поштом причињена штета од око 11.450 КМ.

Ријеч је о лицима из Приједора чији су иницијали Д.Г, З.Г. и С.Д, те из Добоја Н.М. и Градишке Д.Б, саопштено је из Полицијске управе Приједор.

Осумњиченом Г.Д. на терет је стављено да је као шеф пословне јединице наложио осумњиченом З.Г. да као благајник предузећа кроз пословне књиге не изврши књижење и раздуживање 5.877 КМ.

Овај износ потиче од услуга пружених клијентима у мају прошле године, чију наплату су извршили курири предузећа – осумњичени Н.М, Д.Б. и С.Д, навели су у саопштењу.

Из полиције додају да су наплаћени износ осумњичени предали шефу пословне јединице, који је новац подијелио осумњиченим лицима и другим радницима запосленим у предузећу.

Полицијска управа Приједор је приједорском Окружном јавном тужилаштву поднијела извјештаје против ових лица за почињена кривична дјела злоупотреба положаја одговорног лица, повреда обавезе вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање и утаја.