Стожер за заштиту и спашавање Брчко дистрикта БиХ на својој данашњој сједници донио је одлуку да се радно вријеме господарских субјеката у Дистрикту продужи до 21 сат.

И даље је на снази забрана кретање особама на подручју Брчко дистрикта БиХ у времену од 23 сата до 5 сати ујутро, а у вријеме забране кретања допуштен је рад дежурних љекарни, бензинских црпки које у ту вријеме могу само точити гориво те рад господарских субјеката који се баве производњом, приопћено је из Владе Дистрикта.

Од забране кретања у времену од 23 до 5 сати изузети су запослени који обављају службене дужности или су укључени у провођење мјера и активности у вези с проглашењем стања природне несреће због коронавируса, као и запослени у правним особама у којима се ради континуитета производње рад одвија у смјенама.

Љекарне и пекарнице могу радити до 22 сата, а угоститељским објектима допуштена је достава хране до 22 сата.

Радно вријеме господарских субјеката који се баве производњом, у дијелу промета крајњим купцима ограничено је до 21 сат.

Рекреативне активности које се обављају у затвореном простору такођер се могу одвијати до 21 сат, док је забрањено свако организирано окупљање с музиком уживо, ди-џејевима и слично.

На подручју Дистрикта обавезно је ношење заштитне маске (прекривена уста, нос и брада) у затвореним просторима, као и на отвореном простору у групи од двије или више особа те одржавање физичке дистанце од два метра, осим чланова ужег домаћинства.