Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић је током посјете Дрвару и Грахову подржао инфраструкјтурне пројекте, те потписао уговоре о подршци СПЦ-у и Српском грађанском дружењу “Посавина” из Оџака о подршци повратницима у Посавину.

Рамић је одржао састанак са начелницом општине Дрвар Душицом Рунић, начелником општине Грахово Урошем Ђураном, те представницима повратника Срба у Посавину опћинским вијећником Дамиром Иветићем и свештеником Мирославом Драшком.

Договорили смо наставак сарадње са општином Дрвар у погледу санације кровова на стамбеним зградама, изградњи заштитне ограде око ОШ “Дрвар”, те ћемо наставити подршку у стипендирању студената и невладиних организација које своје програмске циљеве реализирају у овим општинама – казао је Рамић

Говорећи о општини Грахово дефинисани су приоритети око инфраструктурних пројеката, посебно када се тиче санације водовода у насељима Уништа и Обљај.

Исказана је потреба за опремањем фискултурне сале у Грахову, тако да ће наше активности у овој години бити фокусиране на изградњу наведених пројеката и већ споменута подршка студентима и цивилном сектору – истакао је Рамић

Такођер, потписани су уговори о подршци СПЦ-у и Српском грађанском дружењу “Посавина” из Оџака

Са представницима Српског грађанског удружења “Посавина” разговарано је о теми подршке повратницима у Посавину. Министар Рамић, предсједник Удружења Иветић Дамир потписали су уговор за потребе изградње друштвеног дома у мјесној заједници Нови Град, док је са свештеником Мирославом Драшком потписан уговор о реконструкцији Парохијског дома у Новом Граду, општина Оџак, саопћено је из Федералног министарства расељених особа избјеглица.