Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић изјавио је да ће објавити јавни позив у којем ће све фирме које имају три и више запослених позвати да не отпуштају раднике, а Министарство ће онима који задрже раднике рефундирати три мјесеца доприносе за све упослене, на подручју РС.

“Прошле седмице смо објавили јавни позив да ћемо рефундирати све трошкове пољопривредних произвођача на подручју РС, људима који су се вратили. Покренут ћемо и активности да набавимо репроматеријал за сјетву”, рекао је Рамић.

У оквиру привреде, како је рекао, протеклих неколико година су имали значајан искорак када је у питању број новозапослених на подручју РС.

Додао је да ће, у оквиру сектора за хуманитарну дјелатност, у наредном периоду донирати 2.000 прехрамбених пакета са основним намирницама које ће подијелити старим и угроженим лицима.

“У посљедње вријеме су присутни проблеми по питању рада јавних кухиња. Ми ћемо у наредном периоду све те хуманитарне и невладине организације подржати из наших пројеката”, истакао је Рамић.