У Зеничко добојском кантону расте број заражених, а са дневним приливом од 10 пацијената, попуњавају се болнички капацитети, што уз недостатак тестова представља озбиљне потешкоће, каже Расим Скоморац, директор Кантоналне болнице Зеница, гостујући у Дневнику 2 БХРТ-а.

Задњих неколико дана,као и у читавој Федерацији БиХ тако и у Зеничко-добојском кантону биљежимо значајан пораст броја заражених, а о томе какво је стање у Кантоналној болници Зеница , Расим Скоморац каже:

Свакодневно се повећава број хоспитализираних пацијената. Ми у задња три, четири дана имамо дневни прилив од десетак пацијената који се задржавају на одјелу, што полако али сигурно попуњава наше капацитете. И , ако се овакав темпо настави у сљедећих неколико дана, ми ћемо сигурно попунити наше садашње постојеће капацитете.

О томе хоће ли, због недостатка тестова, бити обустављено тестирање, Скоморац каже:

Имамо проблем с порастом броја пацијената и заражених међу запосленицима, тренутно је та бројка 70 и свакодневно се повећава за 10. Сљедећи озбиљан проблем је и недостатак тестова. Ми смо у задњиих неколико дана покушали да обезбиједимо одређене количине, макар позајмицом. Обезбиједили смо једну позајмицу мањег броја тестова из Средње босанског кантона, али тиме ћемо моћи задовољити само најосновније потребе за тестирањем за здравствене раднике и хоспитализиране пацијенте. Бојим се да у овом тренутку врло тешко можемо задовољити потребе становника ЗЕ-ДО кантона, тако да то представља озбиљну потешкоћу, каже Расим Скоморац.