Број заражених на подручју Босанскоподрињског кантона (БПК) Горажде се повећава, потврдила је директорица кантоналног Завода за јавно здравство др Медина Бичо.

Према њеним ријечима, епидемиолошка ситуација на подручју тог кантона је забрињавајућа.

“Број новозаражених у првој седмици марта скоро је удвостручен у односу на задњу седмицу фебруара. У данима викенда регстрована су и два смртна случаја, а ријеч је о особама које су због теже клиничке слике усљед заразе вирусом корона биле на лијечењу у Сарајеву. Тренутно су на подручју БПК Горажде активна 42 случаја коронавируса, у изолацији се налази 127 особа, док се на клиници Подхрастови у Сарајеву на лијечењу налази седам пацијената”, прецизирала је Бичо.

Напомиње да је до сада због посљедица коронавируса живот изгубило 46 особа, док се од почетка пандемије опоравило 1.055 особа.

“Заиста је крајње вријеме да се и грађани уозбиље и да се придржавају превентивних мјера, те поштују одлуке кризних штабова које су на снази, дакле кориштење маски, држање физичке дистанце и ограничен број особа како у затвореном тако и отвореном простору, јер ситуација се погоршава и само тако можемо заштитити здравље и животе”, упозорила је директорица Завода за ајавно здравство БПК Горажде.