Укупна десезонирана индустријска производња у БиХ у децембру прошле године већа је за 1,7 посто у поређењу са претходним мјесецом, а у односу на децембар 2019. индустријска производња у БиХ, календарски прилагођена, биљежи раст од 2,8 посто.

У децембру лани производња интермедијарних производа већа је за 8,3 посто у односу на новембар прошле године, капиталних производа већа за 5,1 посто, енергије већа за 0,6 посто, док је производња трајних производа за широку потрошњу мања за 2,4 посто, а нетрајних производа за широку потрошњу мања за 4,2 посто, подаци су Агенције за статистику БиХ.

Производња капиталних производа у децембру прошле, у односу на децембар 2019. већа је за 18,9 посто, интермедијарних производа за 15 посто, трајних производа за широку потрошњу већа за 11,7 посто, док је производња енергије мања за 6,8 посто, а нетрајних производа за широку потрошњу мања за 8,4 посто.

Укупна десезонирана индустријска производња у децембру 2020. у поређењу са новембром у вађењу руда и камена већа је за 7,8 посто, у прерађивачкој индустрији већа за 2,2 посто, док је у производњи и снабдијевању електричном енергијом и гасом забиљежен пад за 2,2 посто.

У децембру прошле, у односу на децембар претходне године, индустријска производња, календарски прилагођена, биљежи раст у прерађивачкој индустрији од шест посто, у вађењу руда и камена раст од 0,8 посто, док је у производњи и снабдијевању електричном енергијом и гасом забиљежен пад од 6,6 посто.