Удружење новинара Републике Српске

Удружење новинара Републике Српске осудило је пријетње упућене новинаркама БХРТ-а Гордани Драгутиновић Мутић и Зорици Јоргић, након што су суспендиране до окончања дисциплинског поступка, јер су Армију Републике БиХ назвале такозваном.

Генералног директора БХРТ-а Белмина Карамехмедовића позивају да одустане, од како наводе, наговијештеног кажњавања уреднице Информативног програма Јелене Радојевић Капор.

У Удружењу новинара Републике Српске истичу и како су посебице забринути, јер су пријетње новинарима БХРТ-а, стигле у моменту кад нема ни наговјештаја кажњавања особа које су у сијечњу пријетиле директорици БХ Радија 1 Пејки Медић.

Упосленици БХРТ-а – бивши припадници Армије РБиХ

Реагирали су и упосленици БХРТ-а, бивши припадници Армије Републике Босне и Херцеговине, те дјеца чији су очеви били припадници Армије РБиХ.

Поручују, Армија Републике БиХ, није била “такозвана”, већ једина легитимна војска у моменту агресије на БиХ. То је чињеница која се мора поштовати и о тој теми више никада не смије бити дискусија и како наводе, “намјерних” грешака које имају за сврху срозавање имиџа БХРТ-а и наношења несагледивих посљедица.

Инсиситирају да оне који су допринијели овој ситуацији руководство БХРТ-а санкционира.