Реису-л-улема Исламске заједнице у Босни и Херцеговини Хусеин еф. Кавазовић данас је посјетио Меморијални центар Поточари, гдје га је дочекао директор Меморијалног центра Емир Суљагић и представници Меџлиса Исламске заједнице Сребреница, а у пратњи с реисом је био и муфтија тузлански Вахид еф.Фазловић.

Они су обишли мезарје у Поточарима, а затим клањали подне намаз у дијелу мезарја Меморијалног центра одређеног за молитву.

Прије поде намаза, реис Кавазовић је појаснио у изјави за медије да је у питању редовна посјета и обилазак меџлиса на подручју Исламске заједнице у Босни и Херцеговини.

Циљ је да у ово вријеме обиђемо наше меџлисе и сусретнемо се са нашим имамима. Обишли смо Меморијални центар Поточари и разговарат ћемо са руководиоцима центра о стварима које су у њиховој надлежности. Данас смо посјетили и шехидско мезарје у Вељацима у Братунцу. Мислим да је јако важно и чинимо све да наши џемати на подручју Републике Српске функционирају колико је год могуће у једном сигурном амбијенту и миру – рекао је реис Кавазовић.

Истакао је да је рамазан за вјернике посебно вријеме те моле драгог Бог да испосте у здрављу и сигурности.

-Надамо се да ћемо са Божијом помоћи наставити наш рад на овом подручју као што је било и до сада – казао је реис. Кавазовић.

Главни имам Меџлиса Исламске заједнице у Сребреници Дамир еф. Пешталић казао је да посјета реиса Кавазовића много значи и да се увијек радује његовом доласку с посебним емоцијама.

Реис Кавазовић је човјек који је доста урадио за Сребреницу и Подриње и док је обнашао функцију муфтије тузланског и као реис је наставио да помаже Бошњацима који живе у Подрињу. Нјеговим доласком на чело Исламске заједнице, могу слободно казати да су имами стекли достојанство и почели живјети љепши живот, а џемати су постали стабилнији, јер се Исламска заједница стратешки окренула према џематима и одредила фонд који се брине о свим џематима у мањем бх. ентитету и то је од великог значаја – рекао је еф. Пешталић.

Након обављеног подне намаза, реис Кавазовић је одражо састанак са Управом Меморијалног центра, а затим и састанак са имамима са подручја Сребренице.

Иначе, одлуком Ријасета Исламске заједнице БиХ у Меморијалном центру од марта до септембра се клања подне намаз и џума, а у току рамазана се клања теравих намаз.