Ректорски збор ће упутити захтјев надлежним ентитетским и кантоналним тијелима да се особље које ради у образовању од предшколског, основног, средњег и високог образовања, као и студенти универзитета ставе у систем приоритета за вакцинисање против коронавируса.

На другој сједници Скупштине Ректорског збора/Ректорске конференције Босне и Херцеговине одржана је данас онлине.

На сједници су разматрани и усвојени Извјештај о раду Ректорског збора/Ректорске конфренције и Финансијски извјештај РЗ/РК БИХ за прошлу годину.

Чланови РК/РЗ БиХ су подржали инцијативу аташеа за образовање и културу САД-а у БиХ Холлy Х. Зардус за реализацију пројекта „Кориштење базе података прикупљених међународним студијама за побољшање научноистраживачких компетенција универзитета у Босни и Херцеговини“.

Ректори су такођер разговарали о реализацији љетног семестра академске 2020./2021. године на јавним универзитетима у Босни и Херцеговини. Констатирано је да се настава одвија онлине путем електронских платформи осим клиничких вјежби које се одржавају у клиничким центрима. На неким факултетима, а у циљу реализације вјежби практикује се одржавање истих у групама од маxимално 20 студената уз поштивање епидемиолошких мјера. Испити и одбране завршних дипломских, магистарских и докторских радова се организирају у просторијама факултета…

На данашњој сједници РЗ/РК БиХ донесен је закључак да се због осјетљивости, значаја, али и изложености ЦОВИД-19, упути захтјев надлежним ентитетским и кантоналним тијелима да се особље које ради у образовању од предшколског, основног, средњег и високог образовања, као и студенти универзитета ставе у систем приритета у ЦОВИД-19 цијепљењу, саопћено је с Универзитета у Зеници.