Посланик Наше странке у Скупштини Зеничко-добојског кантона Сања Ренић најавила је да ће поднијети кривичне пријаве против готово пола кантоналне владе због корупције. Она је за БХТ1 уживо БХРТ-а истакла да је прије пар мјесеци затражила ревизију утрошка буџетских средстава, али да одговор никад није добила.

“Моја обавеза је да указујем на све незаконитости у Кантону. Ја сам поставила питање гдје је новац и никада ми ревизија није достављена”, истакла је Ренић.

Према њеним ријечима, јако је тешко бити жена у опозицији и то једна једина из своје странке и притом бити најактивнија у постављању питања властима које, како је рекла, све раде нетранспарентно.

“Скупштина у кантону је као секта, ми смо затворени, сједнице се не преносе, људи уопште не знају шта ми радимо и то њима свима тако одговара, а све што је нетранспарентно, углавном је незаконито”, нагласила је Ренић.

Како је навела, они су требали одмах да одговоре гдје је новац, јер неодговарањем крше закон.

“То је кршење закона, ако ја поставим питање и ако се након три дана не пошаље одговор министарства, то је већ кршење закона, а да не говорим да се никад не одговори”, навела је она.

Истакла је да је мало људи који хоће у то да се уплићу, те самим тим и мало медија то препозна.