Магистрални и регионални путеви на Сарајевско-романијској и горњодринској регији су очишћени и саобраћај се одвија без потешкоћа, рекао је ехнички директор у предузећу “Романијапутеви” Драган Булошчић. Сви магистрални и регионални путеви на подручју регије Бирач су проходни, али је одвијање саобраћаја отежано.

Он је истакао да су, у складу са најавама метеоролога о јачим сњежним падавинама, екипе овог предузећа цијелу ноћ провеле на путевима како би се створили услови за нормално одвијање саобраћаја.

Булошчић је навео да је механизација за одржавање и јутрос на регионалним путевима ове двије регије.

Предузеће “Романијапутеви” са сједиштем у Подроманији код Сокоца брине о одржавању више од 600 километара путева у зимском периоду на двије регије у источном дијелу Српске.

На Сокоцу је пало 20 центиметара новог снијега и 12 литара воденог талога у протекла 24 часа, а јутарња температура је минус четири степена Целзијусова, према подацима Хидрометеоролошке станице Соколац.

Зворник: Отежан саобраћај

Сви магистрални и регионални путеви на подручју регије Бирач су проходни, али је одвијање саобраћаја отежано, посебно на превојима Хан поглед и Црни врх, те на дионицама пута Шековићи-Каштељ и Милићи-Скелани, саопштено је данас из предузећа “Зворникпутеви”.

На превоју Хан поглед температура ваздуха износи минус четири степена Целзијусова, а висина снијега око 30 центиметара, док на коловозу има угаженог снијега до једног центиметра, без леда.

На регионалном путу Шековићи-Каштељ висина снијега износи 20 центиметара, а на магистралном путу Зворник-Тузла преко Црног врха око 15 центиметара.

На дијелу регионалног пута од Милића до Скелана, на граници са Србијом, висина снијега износи и до 20 центиметара, док је коловоз мокар.

Екипе “Зворникпутева” су на терену и раде на рашчишћавању снијега и посипању коловоза.

Из овог предузећа подсјећају возаче да на пут не крећу без зимске опреме, иако је од 1. априла законски престала да важи ова обавеза.

Возачима се сугерише опрезна вожња на свим дионицама, посебно у усјецима, засјецима, те упозорава да су на путу могући одрони.

Пунктови “Зворникпутева” за одржавање магистралних и регионалних путева у зимским условима налазе се на превоју Хан поглед, у Каракају и Братунцу.