Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас 79. сједницу на којој је донио Закључак којим се од четвртка, допушта рад фитнес центрима (фитнес клубови, боди – билдинг клубови и слични објекти), као и рад свим приређивачима игара на срећу, саопштено је из Владе Републике Српске.

“Републички штаб данас је разматрао и могућност да се од наредног понедјељка настави одвијање васпитно-образовног рада у просторијама основних школа, за ученике од 6. до 9. разреда основних школа, као и одвијање васпитно-образовног рада у просторијама средњих школа и високошколских установа”, наведено је у саопштењу Владе Републике Српске.

Републички штаб за ванредне ситуације донио данас Закључак о организовању процеса рада јавних здравствених установа за вријеме трајања ванредне ситуације изазване новим вирусом корона у Републици Српској, којим се уређује организовање процеса рада и ангажовање лица запослених у јавним здравственим установама Републике Српске, распоред радног времена, кориштење одмора између два узастопна радна дана, седмичног одмора и годишњег одмора за вријеме трајања ванредне ситуације изазване пандемијом новог вируса корона у Републици Српској.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Наредбу којом наређује Штабу за ванредне ситуације Града Бањалука да, у складу са чланом 46. Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама, а имајући у виду погоршану, како епидемиолошку тако и хигијенску ситуацију у Граду Бањалука, предузме све неопходне мјере и радње, с циљем отклањања узрока поремећаја, односно да у цјелости поступи у складу са одредбама Закона о комуналним дјелатностима, како би се омогућило редовно чишћење града и одвоз отпада, а све с циљем спречавања угрожавања животне средине и нарушавања здравља становништва.