Љечилиште ”Реумал” Фојница тражи финансијску помоћ од кантоналних и надлежних институција. Ситуација са коронавирусом угрозила је пословање љечилишта и довела у питање егзистенцију 400 радника. Додатни проблем представљају и потраживања 47 радника за одштету у укупном износу од скоро милион КМ.

Опћинско вијеће Фојница на захтјев управе ”Реумала” одржало је данас сједницу са само једном точком дневног реда: Тренутно стање љечилишта ”Реумал”, угроженост пословања након тужби радника те ситуација узрокована коронавирусом.

Вијећници су једногласно усвојили три закључка: дали су потпуну подршку тренутној управи ”Реумала”, позвали све раднике на солидарност у насталој ситуацији, а начелник Опћине Сабахудин Клисура обавезао се да ће он и Опћинско вијеће истрајати у томе да се пронађе дуготрајно рјешење које гарантује финансијску стабилност ове установе.

САБАХУДИН КЛИСУРА, начелник Опћине Фојница

”С обзиром да смо свјесни да је у времену пандемије љечилиште ”Реумал” било затворено два мјесеца, у том времену ниједан радник није отпуштен, исплаћиване су све плате и то довољно говори да смо у врло незавидној ситуацији, и из разлога што су у посљедња два дана дошле блокаде рачуна по питању тужбе одређеног дијела радника.”