Док се чека коначна одлука о начину на који ће се изводити настава у Кантону Сарајево, родитељи и дјеца се без обзира на модел, морају припремити. Због пандемије коронавируса родитељи су у незавидној и неизвјесној ситуацији јер не знају шта требају осигурати школарцима прије почетка наставе.

Еуфорија пред почетак нове школске године није уобичајена као претходних, књижаре су осигурале сав неопходан школски прибор за ученике. Међутим, родитељи су и даље опрезни, будући да не знају хоће ли ученици поновно сјести у школске клупе или ће се настава изводити путем онлине платформе. Чека се одлука кантоналне владе.

На повратну информацију кантоналног министарства образовања чекају и у Вијећу родитеља. Истичу како је здравље дјеце приоритет, те да све одлуке које се донесу морају бити у складу са препорукама епидемиолога.

МЕРИМА БЕЋАРЕВИЋ, Кантонално вијеће родитеља

Све када добијемо те упуте мислим да би се свака школа требала појединачно изјаснити да ли је могуће примјенити препоруке епидемолошке службе у тој школи. Такођер вијеће родитеља је изразило забринутост, да није само сигурност дјеце у школама проблем,већ и сам долазак дјеце до школе, јер средњшколци углавном користе јавни пријевоз.

Почетак нове школске године представља велики изазов – од здравственог до финанцијског. За куповину школског прибора издаваја се неколико стотина марака.

ДРАГАНА БУКАРА-КРАГУЉ, Књижара “Култура”

Зависно рецимо, други разред вам је 150-200, а на примјер за девети разред од неких 250 доп 300, зависно шта треба дјетету, све зависи од тог додатног прибора који се купује, И од тога шта им школа захтјева да имају.

Тренутачна ситуација пред родитеље и ученике поставља велики број питања, нуди мало одговора, а све је мање времена до почетка нове школске године.