На тениском Отвореном првенству Француске, које у недјељу почиње у Паризу, играчима ће бити подијељено готово 4,2 милиона еура мање него лани.

Највећи тениски турнир на земљаним теренима због корона кризе снизио је наградни фонд на укупно 38,41 милион еура, саопћили су организатори Ролан Гароса, преноси СТА.

На лањском Гренд Слем турниру у Паризу тенисерима и тенисеркама је подијељено 42,66 милиона еура, док су ове године, због пандемије, организатори издвојили мање новца.

Побједници у мушкој и женској конкуренцији добит ће чек у износу по 1,6 милиона еура (лани су зарадили по 2,3 милиона), док ће оба финалиста зарадити по 850.000 еура (лани 1,18 милиона).

Зато су организатори ове године више мислили на играче који се не пласирају тако далеко. Поражени у 1. колу добит ће 30,34 посто више новца него прошле године.

Сва 64 губитника, који ће своје наступе завршити у Паризу у уводном колу Ролан Гароса, добит ће по 60.000 еура, у женској и мушкој конкуренцији.

Организатори су ово повећање оправдали губитком зарада мање успјешних играча, које је тешко погодила пандемија коронавируса.