Португалац Кристијано Роналдо јучер није успио по шести пут освојити “Златну лопту” за најбољег ногометаша свијета, но добио је утјешну награду, на свечаности у Милану проглашен је најбољим ногометашем Серије А у прошлој сезони.

Очекивало се како ће Роналдо присуствовати церемонији Балон дор у понедјељак навечер, међутим када је схватио како није добитник поново се није се појавио у Паризу. Баш као нити лани када је слављеник био Лука Модрић.

Ипак, појавио се у Милану на “Гран Гала дел Калсијо”.

У поретку за “Златну лопту” заузео је треће мјесто иза побједника Лионела Месијаи Виргил ван Дијка, док је у Милану добио награду за најбољег играча талијанског првенства.

“Покушат ћу говорити талијански. Поносан сам што сам добио награду за најбољег играча. Захваљујем се својим суиграчима и осталим играчима који су гласали за мене. Након двије године у Италији, могу рећи да је то врло тешка Лига,” казао је Роналдо који је у прошлој сезони забио 21 погодак предводећи Јувентус до наслова првака.

Занимљиво, Роналдо је постао први који је добио награду за најбољег ногометаша у три лиге – енглеском Премјершипу, шпањолској Примери и талијанској Серији А.

Талијански медији наводе како је Роналдо тијеком свечаности у Милану чекао у аутомобилу, а када је требао добити награду, кренуо је према дворани с великим бројем заштитара. Преузео је награду и одмах отпутовао у Торино.

Португалски мајстор је уврштен и у момчад кола у којој се налазе још четири играча торинске “Старе даме”.

Награду за најбољег тренера добио је стратег Аталанте Ђан Пјеро Гасперини, док је најбољи судац Ђајнлука Роћи. Награду за најбољи клуб добила је Аталанта, док је најбоља ногометашица Мануела Ђулијано.

НАЈБОЉА МОМЧАД: Самир Хандановић (Интер) – Александар Коларов (Рома), Ђорђо Ћелини (Јувентус), Калидоу Кулибали (Наполи), Жао Кансело (Јувентус/Манчестер Сити) – Миралем Пјанић (Јувентус), Јосип Иличић (Аталанта), Ницоло Бареља (Каљари/Интер) – Фабио Кваљарела (Сампдориа), Кристијано Роналдо (Јувентус), Дуван Запата (Аталанта).