Португалска ногометна звијезда Кристијано Роналдо враћа се у Италију, након што му је дијагностициран Covid-19 док је био с репрезентацијом Португала.

Како су данас пренијели талијански и португалски медији, Роналдо из Лисабона у Торино путује медицинским авионом, како би у Италији одрадио период изолације.

Према Ла Газета дело Спорт, Роналдо ће карантену одрадити у свом дому у Торину, док је А Бола објавила како је ЦР7 возилом хитне помоћи превезен до зракопловне луке Каскаис Муниципал Аеродром гдје га је чекао посебан зракоплов.

Талијанске здравствене власти недавно су смањиле карантену са 14 на десет дана, па ће Роналдо пропустити идуће двије утакмице против Кротонеа у Серие А, те кијевског Динама у Лиги првака.

Роналдо је био одвојен од репрезентације Португала, након што је у понедељак тестиран позитивно на коронавирус. Дан раније је судјеловао у сусрету Лиге нација против Француске (0-0).

“Осјећа се добро, нема симптома и у изолацији је,” објавио је Португалски ногометни савез додавши како нити један други играч није био позитиван на тестирањима уочи вечерашње утакмице са Шведском.