Бх. ногометно првенство ужурбаним се темпом приводи крају, па су тако у уторак и сриједу на програму сусрети 30. кола Премијер лиге БиХ.

Четири дана након градског дербија и ремија са Зрињским (1:1) Вележ ће у сриједу на свом стадиону угостити Жељезничар.

Можемо бити задовољни постигнутим резултатом под Бијелим бријегом. Ево већ у сриједу нам стиже Жељезничар, немамо пуно времена за припрему и анализу. Жељезничар већ дуго не зна за побједи и они ће сигурно имати своје мотиве, али ћемо и ми учинити све да освојимо важна три бода и задржимо предност пред нашим ривалима – најавио је сутрашњу утакмицу помоћни тренер Вележа Мустафа Кодро.

Двије момчади у опречном расположењу улазе у тај двобој. Вележ је у фантастичној форми, Мостарци нису изгубили у 2021. години, у првенству су нанизали 16 утакмица без пораза и чврсто држе трећу позицију и визу за еуропска натјецања.

С друге стране Жељезничар је без побједе у прољетном дијелу првенства. Плавима није помогла ни смјена тренера и у низу су од три узастопна пораза.

Без обзира на то, Кодро позива на опрез и истиче како ће Жељезничар доћи у Мостар са жељом да прекине свој црни низ.

Што се тиче играчког кадра у Вележовим редовима нема изостанка, осим на клупи. Због акумулираних картона екипу неће моћи водити шеф стручног стожера Феђа Дудић.

То ће сигурно бит хендикеп за нас, али ми ћемо се максимално потрудити да се тај изостанак што мање осјети – поручио је Кодро.

Утакмица Вележ – Жељезничар игра се у сриједу у 18 сати уз израван пријенос на платформи Моја тв.