Здравственим установама у Републици Српској до сада је испоручено више од 31.000 прве дозе вакцина против коронавируса и око 10.000 друге дозе, изјавио је директор републичког Института за јавно здравство Бранислав Зељковић.

Зељковић је рекао да је у Институту и регионалним центрима у току вакцинација и ревакцинација здравствених радника запослених у приватним здравственим установама, као и родитеља дјеце са потешкоћама у развоју.

“Према плану вакцинације, након што се заврши вакцинација грађана старијих од 65 година, почеће вакцинација особа са хроничним обољењима”, додао је Зељковић.

Он је подсјетио да је у Републици Српској званично вакцинација почела 12. фебруара, те да су према плану прво вакцинисани здравствени радници у ковид одјељењима у болницама Републике Српске.

“Тренутно је у домовима здравља у Републици Српској у току вакцинација особа старијих од 65 година. Већина домова здравља у Републици Српској преузела је вакцине и проводе имунизацију према својим плановима”, каже Зељковић.