Из буџетске резерве премијера Републике Српске Радована Вишковића издвојено је 100.000 КМ за социјално угрожене породице.

Новац ће бити намјењен за припрему пакета који ће садржавати прехрамбене намирнице и средстава за хигијену за социјално угрожене становнике са подручја РС.

Из кабината премијера су саопштили да ће 4.228 корисника социјалне помоћи добити по пакет са основним животним намирницама – со, брашно, шећер, уље, тјестенина, и хигијенским артиклима.

“Пакети ће бити достављени крајњим корисницима преко служби центара за социјални рад у локалним заједницама на територији цијеле Републике Српске”, истакли су у саопштењу.

Како су навели, предсједник Владе је из буџетских резерви издвојио и 49.000 КМ за набавку основних намирница за припремање оброка у јавним кухињама.

“Тај новац је већ уплаћен Црвеном крсту Републике Српске који ће средства упутити локалним канцеларијама, те ће помоћ из буџетске резерве добити јавна кухиња ‘Мозаик пријатељства’ у Бањалуци”, додали су из Вишковићевог кабинета.