Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске (РС) прихватио је данас на телефонској сједници Информацију о потреби обезбјеђења финансијских средства за набавку брзих антигенских тестова за доказивање вируса САРС-ЦОВ-2.

Одобравају се финансијска средства у износу 1.500.000 КМ са ПДВ-ом за набавку директних антигенских тестова за доказивање САРС-ЦоВ-2, за потребе здравствених и других установа у Републици Српској. Задужује се ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши набавку тестова, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Управни одбор усвојио је и Информацију о стању у Јавној установи Завод за запошљавање РС са захтјевом за додјелу финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних ширењем коронавируса, те је закључио да су испуњени услови за додјелу средстава.

Одобрава се исплата средстава у укупном износу од 3.000.000 КМ за санирање посљедица коронавируса на пословање Јавне установе Завод за запошљавање РС, наводи се у саопштењу.

За реализацију овог закључка задужује се Компензациони фонд, Министарство финансија и Министарство рада и борачко-инвалидске заштите РС.