Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске продужио је до 2. новембра све превентивне мјере које имају за циљ спречавања ширења вируса корона.

Са овим закључком, који је донесен на данашњој сједници Штаба, своје акте дужне су да ускладе јединице локалне самоуправе, саопштено је из Бироа Владе РС за односе с јавношћу.

”У случају погоршане епидемиолошке ситуације локалне заједнице дужне су да на својој територији донесу рестриктивније мјере у односу на мјере утврђене овим закључком и о томе обавијесте Републички штаб за ванредне ситуације”, додаје се у саопштењу.

Штаб је прихватио Информацију о потреби расподјеле прехрамбених намирница, односно уља, шећера и брашна, које се налазе у складишту Црвеног крста РС.

Намирнице ће бити подијељене домовима ученика и студентским домовима, хуманитарним удружењима, градским, општинским организацијама и јавним кухињама Црвеног крста РС.

С обзиром на то да је препорукама Института за јавно здравство наведено да је потребно пратити, поред осталих симптома, и тјелесну температуру ученика и радника у васпитно-образовним установама, Штаб је одобрио да Институт испоручи Министарству просвјете и културе бесконтактне топломјере, које има на располагању, стоји у саопштењу.