Мушка рукометна репрезентација Босне и Херцеговине данас се почела окупљати на Илиџи, гдје ће се припремати за преостала два квалификациона сусрета за Европско првенство 2022. године у Мађарској и Словачкој, против селекција Њамачке, 21. априла у Бугојну, и три дана касније против Аустрије у Гразу.

Селектор Ивица Обрван очекује да бх. тим у одлучујућим сусретима избори наступ на ЕП.

– Очекују нас двије тешке утакмице, она у четвртак изузетно је тешка против Њемачке, која долази у комплетном саставу и фаворит је против свакога па тако и против нас. Жеља ми је да останемо на трагу прошле утакмице с Аустријом, прије свега у приступу, ангажману, концентрацији, да у једној доброј игри тражимо прилику за евентуални бод или побједу, што би нас апсолутно одвело на ЕП. Кроз саму утакмицу, како се се резултат и игра буде одвијали, бићемо дјеломично у мислима за задњу утакмицу против Аустрије која ће дефинитивно одлучивати о позицији број два или број три у групи. Фокус нам је да се што квалитетније у ова само три тренинга припремимо за те двије одлучујуће утакмице – казао је Обрван.

Селектор ће моћи рачунати на све позване играче, међу којим нема повријеђених.

– Јучер су неки играчи играли задње утакмице, нико ме није обавијестио нити из контаката знам да има повријеђених. Биће неких закашњења због путовања, јер су неки играли у различитим терминима. Очекујемо комплетирање свих играча у току дана, а први почетни, главни тренинг је сутра ујутро – казао је Обрван.

На списку се налазе: Бењамин Бурић (Фленбург), Адмир Ахметашевић (Пуенте Генил), Небојша Бојић (РД Рибница), Ален Овчина (Слобода), Ведран Делић (Wилхелмсхавенер), Никола Прце (Беса Фамгас), Мирсад Терзић (Wисла Плоцк), Мирко Херцег (Гyонгyос), Дино Хамидовић (Тримо Требње), Јосип Перић (Еурофарм), Иван Карачић (Маццаби Рисхон), Дејан Малиновић (Балатонфуреди), Невен Стјепановић (Еурофарм), Ибрахим Хасељић (Горење), Владан Ђурђевић (Слога Добој), Владимир Врањеш (Брест Мешков), Сењамин Бурић (Загреб), Елмир Грађан (Еурофарм), Един Клис (Слобода), Милан Вукшић (Извиђач), Стјепан Јозиновић (Извиђач), Лука Перић (Борац) и Адин Фаљић (Криваја).

У Другој групи квалификација БиХ је тренутно друга на табели са четири бода, а пласман на ЕУРО изборит ће двије првопласиране селекције из сваке од осам група те четири најбоље трећепласиране.

Њемачка је из групе 2 већ обезбиједила наступ на првенству.

Табела Друге групе:

  1. Њемачка 4 4 0 0 130:92 8
  2. Босна и Херцеговина 4 2 0 2 90:89 4
  3. Естонија 4 1 0 3 94:108 2
  4. Аустрија 4 1 0 4 99:12 2