Мушка рукометна репрезентација Босне и Херцеговине сусретима против Естоније почетком јануара наредне године наставаља квалификације за Европско првенство 2022. године у Мађарској и Словачкој.

У првој утакмици избараници селектора Билала Шумана ће 6. јунаура гостовати у граду Полва, док ће четири дана касније Естонце угостити у Бугојну.

У Другој квалификационој групи рукометаши БиХ до сада су одиграли један сусрет против Њемачке, од које су 5. новембра у Диселдорфу поражени са 25:21. Сусрет с Аустријом је одгођен.

Иако су Естонци поражени у оба уводна сусрета квалификција, од Њемачке 35:23 и Аустрије 31:28, селектор Шуман сматра да се Естонци морају респектовати.

“Имају играча који играју у Француској, Њемачкој, Русији, тако да уопште не изгледају лоше. У двије прве утакмице није им играо најбољи играч Маит Патраил, што не значи да неће и против нас. Знали смо имати проблема с њима у прошлости, али ако будемо комплетни и на нашем нивоу двије побједе не би требале доћи у питање”, казао је Шуман.

По његовом мишљењу, за пласман на Европско првенство бх. тиму су потребне побједе у оба дуела са Естонијом, као и једна побједа против Аустрије.

Окупљање репрезентације планирано је за 29. децембра, док ће екипа 3. јануара потовати у Естонију.

По двије најбоље репрезентацие из осам група и четири најбоље трећепласиране изборит ће наступ на ЕП-у 2022. године, што је укупно 20 репрезентација. Уз четири које већ имају директан пласман, на ЕП-у ће играти 24 екипе.

ЕП у Мађарској и Словачкој играт ће се од 13. до 30. јануара 2022. године.