Упркос томе што се стопа заразе коронавирусом у Русији повећава, државни министар спорта рекао је данас да ће покушати осигурати да навијачи и даље могу присуствовати спортским догађајима.

У Русији је дозвољено присуство великог броја навијача на спортским догађајима, док се у осталим земљама Европе враћају на забрану присуства публике.

Готово 16.700 људи пратило је прошле седмице уживо утакмицу Лиге шампиона између Зенита из Санкт Петербурга и Клуб Брижа. То је до сада највећа посјета у групној фази Лиге шампиона. На синоћњој утакмици Краснодар – Челси присуствовало је 10.500 навијача.

“Учинићемо све што је могуће да спорт не остане без гледалаца и да та атмосфера не напусти стадионе и наше животе“, рекао је руски министар спорта Олег Матитсин, преноси државна новинска агенција ТАСС.

Матyтсин је казао да ће осигурати да клубови и регионални гувернери имају свој допринос у доношењу одлука и да ће се узети у обзир локална епидемиолошка ситуација.

Поред фудбала, у Русији је омогућено присуство публике и на осталим спортским догађајима, наравно уз мањи капацитет од уобичајеног. Тако је до 30.000 људи могло присуствовати трци Формуле 1 за Велику награду Русије у Сочију прошлог мјесеца, што је више од било које друге трке у овогодишњем шампионату.