Предсједник Ирана Хасан Рухани вјерује како је убиство научника Мухсина Фахризадеа замка Израела те поручио да ће у право вријеме одговорити на атентат.

Рухани је казао како је Фахризаде, који је убијен , био научник који је поред истраживања у пољу нуклеарне енергије и одбране, радио студије и о новом типу коронавируса.

Вјерује како иза атентата стоји Израел те да је циљ створити хаос прије истека мандата америчког предсједника Доналда Трумпа.

“Осјећају да ће за неколико седмица бити завршен период притисака и настоје промијенити услове у свијету. Покушавају створити нестабилност у регији, али и скренути пажњу с терора и пријетњи на територији коју су окупирали”, рекао је Рухани.

Навео је како неће пасти у замку Израела.

“Непријатељи Иранa знају да иранска нација и званичници су паметни и храбри да не оставе ово убиство без одговора. Надлежне особе ће у право вријеме одговорити на овај злочин. Наш народ је довољно паметан и мудар да не падне у замку ционистичког режима”, рекао је Рухани.

Ирански научник Мухсин Фахризаде убијен је јучер у нападу у Абсерду, који припада Техерану. Ирански званичници за атентат одговорним сматрају Израел.