Редакција Савременог програма БХТ1 у новој јесењој схеми наставља да осмишљава и реализира програм научно – популарног, едукативног и документарног карактера, који подразумијева информативност, озбиљност приступа, аналитичност те промоцију знања.

И у десетој сезони емитирања серијала „НОВА АВАНТУРА”, у којем ће оком камере бити биљежени занимљиви и мистични предјели наше земље, гледатељи БХТ1 имају прилику сазнати много о појавама и догађајима из хисторије, а на један непосредан начин истовремено и упознати туристичке потенцијале и традиције народа у БИХ.

nihad zecevic foto

Ту су и документи о знаменитим личностима наше земље и приче о њиховим несвакидашњим животима. Истовремено, најновија научна достигнућа и технологије и даље остају у фокусу овог серијала, с тим да је сада све у знаку “новог нормалног”.

Прва емисија у јесењој схеми планирана је за 23. септембар у 20,30 сати. Уредник серијала је Нихад Зечевић.

Од ове сезоне у склопу редакције Савременог програма ће се емитовати и серијал “IN MEDIAS RES” уредника и водитеља Хариса Билаловића.

То је дијалошка платформа у програму БХТ1, на којој саговорници својим елаборацијама доприносе јачању грађанске свијести о важним питањима за бх. друштво.
«IN MEDIAS RES» омогућује просјечном гледатељу, који жели сам донијети свој суд, да саслуша и прихвати квалитетно обрађене информације и погледе који немају своје упориште у доминатним или нормативним категоријама.

haris bilalovic foto

Стални гости-коментатори воде разговоре о широком спектру тема о којима дебатирају аргументовано и с крајњим међусобним уважавањем.

“IN MEDIAS RES” афирмира потребни модел културе говора и разговора у друштву у којем неартикулисана бука не оставља много простора за међусобно разумијевање.

Током двије сезоне емитовања “IN MEDIAS RES” неколико емисија реализовано је у сарадњи са УНХЦР-ом, ДЕУ-ом, УНИЦЕФ-ом, УНЕCКО-ом.