Стање на цестама 01. 04. 2020. у 07 : 50 сати

Због ниских температура из БИХАМК-а јутрос возаче упозоравају на могућу поледицу, посебно у планинским предјелима, као и на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима.

Скреће се пажња и на учестале одроне земље или камења и подсјећа да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15.04.

На свим дионицама савјетује се максимално опрезна вожња, прилагођена условима на путу.

Појачана је фреквенција теретних возила у оба смјера на граничном прелазу Градишка, као и на улазу у БиХ на граничном прелазу Каракај.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су одређене категорије људи (здравствени радници, лица којима је потребно лијечење, прекогранични радници, службе и тимови цивилне заштите, припадници снага НАТО-а и других земаља партнерства за мир, као и НАТО штаба у БиХ, особе с боравком у БиХ, особе које су у транзиту кроз БиХ без задржавања и особе које имају издату дозволу од Вијећа министара).

Србија је затворила граничне прелазе према БиХ за све преласке, изузев за робни промет који се одвија преко прелаза: Каракај, Вардиште и Рача.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Потпуна забрана кретања у БИХ на снази је од 20 сати до 05 сати ујутро.

Апелује се на возаче да унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од коронавируса.