Савјет министара разматраће на ванредној сједници информацију о реализацији закључака Предсједништва БиХ и дефинисаних оперативних мјера за заустављање ширења вируса корона.

Министри ће разматрати и информацију о активностима које је потребно реализовати за приступање БиХ заједничком споразуму о јавним набавкама и информацију о заједничкој листи виталних производа коју је утврдио Секретаријат ЦЕФТА у вези са олакшавањем промета усљед кризе узроковане вирусом корона.

На дневном реду је и информација о усвајању мјера с циљем олакшавања транспорта и трговине основне робе између земаља чланица ЕУ и земаља западног Балкана, приједлог одлуке о продужењу важења регистрације возила у БиХ и приједлог одлуке о измјенама и допунама одлуке о привременом затварању граничних прелаза у ваздушном саобраћају за промет путника у БиХ.

Савјет министара ће разматрати и приједлог одлуке о тражењу међународне помоћи за заштиту и спасавање, те приједлог закључка у вези са одржавањем сједница Савјета министара путем видео конференције – онлајн усљед ванредне ситуације изазване епидемијом вируса корона, као и извјештај о досадашњој употреби Оружаних снага БиХ.