Савјет министара на данашњој сједници требао би да разматра Нацрт закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2021. годину, чији је предлагач Министарство финансија и трезора.

На предложеном дневном реду је и пиједлог одлуке о додатку на плату државним службеницима у Министарству безбједности у Савјету министара чији је предлагач ово министарство.

Савјет министара разматраће информацију о реализацији Пројекта изградње међудржавног моста преко ријеке Саве код Свилаја и прикључних граничних дионица ауто-пута на Коридору “Пет це” и статусу изградње и отварања привременог граничног прелаза Свилај чији је предлагач Министарство комуникација и транспорта у Савјету министара.

На приједлог Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара биће ријечи и о приједлогу одлуке о измјени одлуке о оснивању Мјешовите комисије за спровођење Основног уговора између БиХ и Српске православне цркве.

Ријеч је о другом кругу гласања о овој тачки дневног реда.

Пред министрима би требало да се нађе и приједлог одлуке о формирању Радне групе за израду Стратегије за борбу против организованог криминала у БиХ за период 2021. – 2024. године чији је предлагач Министарство безбједности.

На сједници би требало да се расправља и о информацији Сектора централне евиденције несталих особа БиХ, у складу са закључком 51. сједнице Савјета министара одржане 5. априла 2016. чији је предлагач Институт за нестала лица.

Савјет министара ће под ознаком “повјерљиво” разматрати приједлог програма рада Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ за 2021. годину чији је предлагач ОБА.

Почетак сједнице предвиђен је у 11.00 часова.