Један полицајац и нападач су преминули, док је други полицајац у болници, након што се аутомобил забио у њих код сигурносне капије америчког Капитола, саопштила је полиција.

Нападач, који је ударио аутомобилом двојицу полицајаца код зграде Конгреса у Вашингтону, убијен је након што је из возила изашао наоружан ножем . Нападач је преминуо у болници, гдје су пребачени и повријеђени полицајци.

Напад на полицајце аутомобилом и пуцњава која је услиједила догодили су се на безбједносном пункту недалеко од зграде Конгреса.

Полиција Капитола навела је да се возило “забило” у полицајце на сјеверној барикади код авеније Конститјушн.

Инцидент се десио на око 100 метара од улаза у зграду Конгреса.

Безбједносне снаге затвориле су околне путеве због “спољне безбједоносне пријетње”.

Према наводима локалних медија, полицајци су пуцали на возило које се није зауставило испред барикаде.

Полиција: Изгледа да напад није повезан с тероризмом

Роберт Конти, вршилац дужности шефа полицијске управе Метрополитен, рекао је да напад данас у близини америчког Капитола “изгледа да није повезан с тероризмом”.

“Чини се да то није повезано с тероризмом. Али очито ћемо наставити с истрагом како бисмо утврдили постоји ли нека врста везе међу тим линијама,” рекао је на тисковној конференцији у петак.

Пелоси: Заставе на пола копља

Предсједавајућа дома Ненси Пелоси наредила је да се заставе на америчком Капитолу спусте на пола копља због смрти полицајца Цапитол-а у данашњем нападу у близини зграде, твитаоп је Дру Хамил, замјеник шефа уреда Пелоси.

Инцидент се догодио скоро три мјесеца након што је гомила присталица бившег америчког предсједника Доналда Трумпа упала у зграду Капитола, прошавши полицију и убивши једног полицајца док је покушала да спријечи Конгрес да изведе кључни уставни корак уочи инаугурације предсједника Джоа Бајдена.