Полицајац је погинуо након пуцњаве испред зграде Пентагона, према три извора за провођење закона, јавља ЦНН .

Међутим, још увијек су тачне околности пуцњаве нејасне . Шеф Агенције за заштиту снага Пентагона Вудроу Кјус обавијестит ће новинаре у уторак поподне ( по америчком времену) с секретаром за штампу Пентагона Джоном Кирбијем Ј о самом инциденту, јавља ЦНН.

Полицајац је упуцан у инциденту који се догодио испред зграде Пентагона у уторак, рекли су два извора за провођење закона за ЦНН. Стање полицајца још није објављено.

Зграда америчког Пентагона више није под блокадом, након што су се недалеко од платформе оближњег метроа у Вашингтону чули хици из ватреног оружја.

Након што је дошло до пуцњаве испред Пентагона у САД, зграда више није у блокади.

За сада нема информација о повријеђенима.

-Пентагон више није у блокади и зграда је поново отворена. Коридор 2 и улаз у метро остају затворени. Коридор 3 отворен је за пјешаке – написала је Агенција за заштиту снага Пентагона на званичном Тbитер профилу.

Зграда америчког Пентагона је под блокадом након што су се недалеко од платформе оближњег метроа у Вашингтону чули хици из ватреног оружја.

Из Пентагона је саопштено да је зграда под блокадом због “полицијске активности”.

Како јавља ЦНН, Пентагон је закључан и особљу није дозвољено да излази вани због “пуцњаве” која се догодила испред зграде на аутобуској платформи, према поруци коју је Агенција за заштиту снага Пентагона послала заштитарској јединици ​​Пентагона.

Догађај се догодио испред зграде на платформи Метро Бус, која је главни улаз у Пентагон, а коју свакодневно користи хиљаде људи које улазе и излазе из зграде.

Аутобуску платформу користи више аутобуских линија у том подручју.

“Управо смо потврдили да је Пентагон у блокади. Дошло је до инцидента у транзитном центру Пентагона”, рекао је портпарол Агенције за заштиту снага Пентагона Крис Лајман .”Инцидент је у току”, рекао је Лајман.

Рекао је да мјесто догађаја није сигурно и упозорио је људе да избјегавају то подручје.

Лајман није желио коментирати је ли у питању нападач и колико је људи озлијеђено.

Арлингтон Фајер и ЕМС објавили су на твитеру Тwиттеру да су медицинске службе потврдиле су како се у овом тренутку указује помоћ за више повријеђених особа, а њихов статус и степен повреда бит ће познат касније .