Стање на цестама 22. 09. 2020. у 08 : 00 сати

Повећана је и опасност од одрона, па савјетујемо опрезнију вожњу. Видљивост је због магле смањена на ширем подручју Приједора.

На магистралном путу Прозор-Јабланица саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац (Јајце-Доњи Вакуф), а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево (Јошаница-Рајловац), као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Успорено, због радова, саобраћа се на путевима: Тарчин-Коњиц (код мјеста Зукићи), Карановац-Црна Ријека (кањон Тијесно), Пелагићево-Сребреник-Шићки Брод, Јабланица-Мостар, Маглај-Добој (Мравићи), Ливно-Каменско и Шешлије-Модрича.

У току су санациони радови у мјесту Била (Витез-Травник), због чега се сваки дан (осим недјеље) од 07 до 19 сати саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања. На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ од 07 до 19 сати. Гранични прелаз Делеуша затворен је због радова.