У дербију 10. кола ногометне Премијер лиге БиХ, Сарајево је у Мостару побиједило Зрињски резултатом 3:2.

Зрињски је повео већ у четвртој минути из казненог ударца. У покушају да избаци лопту из свог казненог простора, Хрвоје Миличевић подигао је високо ногу и погодио Немању Билбију у главу. Судац је досудио једанаестерац, којег је реализирао управо Билбија.

Сарајево је до изједначења дошло у 17. минути након погрешке Ријада Садикуа. Голман Зрињског изгубио је лопту пред својим шеснастерцем, Амар Рахмановић искористио је погрешку и упослио Хариса Ханџића који је из близине погодио за 1:1.

Након изједначења Сарајево је наставило притискати домаће, али до полувремена више није било голова.

Одмах на старту другог полувремена гости су дошли до водства. У 47. минути након ударца из кута лопта је дошла до Бењамина Татар, који је шутирао с десетак метара, а лопта се од Садикуа одбила у гол домаћег вратар.

Сарајево се затим повукло и препустило посјед домаћим играчима. Зрињски је након неколико полуприлика до изједначења дошао у 69. минути, преко Билбије који је погодио с руба казненог простора за 2:2.

Даље се играло отворено с обје стране, а до побједничког гола дошли су гости у 82. минути. Анел Хебибовић је искористио успаваност домаће обране, која је оклијевала с избацивањем лопте из свог шеснаестерца и погодио за коначних 3:2.

С три нова бода Сарајево се вратило на врх табеле с 23 бода, два више од другог Борца који има и утакмицу више од Сарајева. Зрињски је остао седми с 13 бодова с тим да “Племићи” имају двије утакмице мање од Борца, а једну од Сарајева.