У Ковид одјелима Опће болнице “Прим. др. Абдулах Накаш” на хоспитализацији је 195 тешких пацијената. На интензивној и постинтензивној њези је смјештено 25 пацијената, саопштено је јутрос.

На неинвазивној механичкој вентилацији јутрос је седам пацијената, а три су на респиратору. У Ковид тријажној амбуланти 17 пацијената је опсервирано и чекају премјештај на одјел. Нажалост, јучер су два пацијента преминула.

Опћа болница је премашила одређени број болничких капацитета, предвиђен недавном одлуком Владе Кантона Сарајево за лијечење пацијената од Ковид-19.

Међутим, због повећаног прилива пацијената на дневној бази се реорганизира простор, убацују нови кревети и прераспоређује особље за бригу о овим пацијентима. Тако је било и претходног дана и наставља се и данас.

Истовремено, поред бриге о Ковид пацијентима на болничко лијечење у не-ковид одјеле Опће болнице јучер је примљено 16 пацијената, а отпуштено је 25. Укупно је било пет операција, четири порода и урурађено је 965 прегледа и пружено 5111 услуга, наводе из Опће болнице “Абдулах Накаш”.