Састанак делегација Странке демократске акције (СДА) и Хрватске демократске заједнице (ХДЗ), на челу с предсједницима странака Бакиром Изетбеговићем и Драганом Човићем, почео је у Сарајеву.

Уз Човића, састанку присуствују високи функционери ХДЗ-а Борјана Кришто и Маринко Чавара, док се у делегацији СДА, осим предсједника странке Бакира Изетбеговића, још налазе и Шефик Џаферовић и Алма Чоло.

Два лидера се састају након избора др Марија Кордића за градоначелника Мостара, а једна од тема биће реформа изборног законодавства.

На идућој сједници заједничког колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ наћи ће се иницијатива Међународне заједнице да се поновно формира радна група за измјену изборног законодавства.

Нову радну групу за договор Изборног закона чинили би представници оба дома Парламентарне скупштине, Савјета министара, али и представници Централне изборне комисије.

Очекује се разговор о успостави федералне власти, на што позивају бројни међународни званичници, како би се коначно имплементирали изборни резултата из 2018. године.

Cастанак ce одржавa у згради Парламентарне скупштине БиХ.