У Катедрали “Срца Исусова” у Сарајеву одржана је света божићна миса поноћка коју је предводио надбискуп коадјутор монс. Томо Вукшић у заједништву с врхбосанским надбискупом кардиналом Винком Пуљићем.

Католички вјерници на овај начин су обиљежили долазак Божића, најрадоснијег празника. Миси бдјења, коју због епидемиолошких мјера није било могуће славити у поноћ, већ је организована од 20 часова, присуствовао је мањи број вјерника него ранијих година због пандемије коронавируса.

У проповједи, која је услиједила након мисе, Вукшић је рекао да Исус донио мир свим људима, односно свим народима.

Према његовим ријечима, само у ситацији у којој је човјек заиста човјек, то јест само у ситуацији у којој је човјек човјеку човјек људски род је сигуран, а народи су једни за друге благослов.

“И радник ће тада имати праведну плаћу и болесник потребну његу, а голи и гладни и одјећу и оброк и само у том случају и Бог ће имати мјесто гдје да се настани у људском друштву. Због тога је порука ове ноћи свим људима: Онај ко жели бити и заувијек остати у божијој близини мора учинити оно исто што је урадио Бог – постати човјек, за себе и за друге. Наиме, једини човјеков пут до Бога је пут човјекова вјечнога спаса који завршава као обожење зове се искрена љубав према човјеку и животу”, рекао је он.

Надбискуп коадјутор монс. Томо Вукшић зажелио је сретан Божић и благословљену 2021. годину.