За данас је заказан састанак Одбора за стабилизацију и придруживање између Европске уније и БиХ на којем ће бити ријечи о спровођењу Споразума о стабилизацији и придруживању.

Састанком, који ће се одржати путем видео-конференције, копредсједаваће директор Дирекције за европске интеграције Един Дилберовић и шеф Одјељења за Албанију и БиХ у Општој управи Европске комисије за политику сусједства и преговоре о проширењу Микела Матуела.

На састанку ће се разговарати о спровођењу Споразума о стабилизацији и придруживању и препорука Европске комисије у вези са политичким и економским критеријумом, те трговином, индустријом, царинама и опорезивању, пољопривреди и рибарству, унутрашњем тржишту и конкуренцији, транспорту, енергији, животној средини, иновацијама и социјалном политиком, саопштено је из Дирекције за европске интеграције БиХ.

Одбор за стабилизацију и придруживање је једно од заједничких тијела ЕУ и БиХ успостављених у складу са Споразумом о стабилизацији и придруживању, а у сврху праћења његовог провођења.

Састанци Одбора за стабилизацију и придруживање се, у правилу, одржавају годишње.