За данас је планиран састанак предсједавајућег Вијећа министара Босне и Херцеговине Зорана Тегелтије, федералног премијера Фадила Новалића и премијера РС Радована Вишковића.

Један од повода је и закључак састанка премијера Новалића с кантоналним премијерима да се од Савјета министара тражи хитно покретање активности за набавку вакцина јер су неки произвођачи као што је Фајзер јасно рекли да преговарају само с државама.

Међутим, биће говора, између осталог, и о увођењу пи-си-ар теста за улазак у БиХ. То је потврдио и предсједавајући Савјета министара.

Говорећи о данашњем састанку са премијерима РС и ФБиХ Радованом Вишковићем и Фадилом Новалићем, Тегелтија је рекао да ће главна тема бити епидемиолошка ситуација, те могуће затварање граница, односно увођење пи-си-ар теста за улазак у БиХ.

“Савјет министара је спреман припремити ту одлуку, у овом тренутку тај захтјев постоји само из ФБиХ. Што се тиче ускршњих празника, желимо да пошаљемо поруку да се кафићи и ресторани затворе”, рекао је Тегелтија.