Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић састао се у Мостару са министром господарства и одрживог развоја у Влади Републике Хрватске Томиславом Ћорићем.

Састанак је одржан у Дому ХДЗ-а БиХ у Мостару, а присуствовали су му и Даријана Филиповић, потпредсједница ХДЗ-а БиХ и посланик у Представничком дому ПС БиХ, Марио Кордић, носилац листе ХДЗ-а БиХ за Градску изборну јединицу Мостар и Славен Зељко, предсједник Градског одбора ХДЗ-а БиХ Мостар. У име Владе Хрватске уз министра Ћорића појавио се и Лука Буриловић, предсједник Хрватске господарске коморе.

Човић је у узјави за медије навео да је Ћорића упознао са резултатима локалних избора у БиХ, уз посебну пажњу усмјерену на предстојеће изборе у Граду Мостару.

“Презентирали смо амбиције и планове, као и препознату потребу да унутар ХДЗ-а направимо заокрет и младошћу и енергијом од Мостара направимо велико средиште. Надам се да ћемо бити убједљиви побједници у овом граду и да ћемо имати функционално Градско вијеће, те да ћемо донијети нову димензију развоју Мостара”, изјавио је Човић.

Казао је и како се у Мостару мора створити амбијент за заједничка улагања и инвестиције, као и да се свим будућим вијећницима и градоначелнику мора дати до знања да имају велику подршку када је ријеч о економији. Прокоментарисао је и недавне одлуке ПИК-а.

“Оне су на трагу континуитета њиховог досадашњег рада. Ускоро ћемо имати низ састанака са представницима међународних институција, а надам се да ћемо имати и припремљен оквир преговарања о измјенама Изборног закона већ 17. децембра. Наше је да радимо у интересу три народа и свих житеља БиХ. За нас нико никад неће донијети никакву одлуку, то ми морамо”, казао је Човић.

Министар Ћорић навео је како је данашњи разговор ишао у неколико смјерова, те да су теме осим политичке, биле и економске нарави.

“Хрватска снажно подупире економски развој Босне и Херцеговине и вашу земљу на путу ка европским интеграцијама. БиХ је врло важан трговински партнер Хрватске, подсјетит ћу да велики број наших предузећа послује овдје, тако да сматрам да та привредна сарадња мора бити још и боља. На томе ћемо свакако радити. КОВИД криза оставља трага, а наредна година ће свакако бити година опоравка. Драго ми је што ће Мостар ускоро ући у нову фазу након избора, јер овај град може бити један од центара БиХ”, рекао је Ћорић.